Predstava za otroke
Režija: Renata Vidič
Predstava traja 50 minut.

Loli, Boli in svet, poln čudes je zabavna, vendar poučna gledališka uprizoritev, v kateri naslovna junaka, upokojeni morski volk Boli ter njegova zvedava vnukinja Loli, otroke seznanjata z osnovnimi geografskimi značilnostmi Slovenije, Zemlje in vesolja.

S songi prepleteno besedilo, ki smo ga v lanski sezoni najprej uprizorili kot mini gledališko nanizanko in ga zdaj strnili v samostojno predstavo, otroke najprej seznani z domačim okoljem, spozna jih s smermi neba, jih nauči osnov za branje zemljevidov, odgovori na vprašanje, zakaj imamo v Kopru napise v slovenščini  in italijanščini, jih nato popelje na potep po Sloveniji, kjer domišljija naslovna junaka z najvišjega slovenskega vrha, Triglava, popelje na vseh pet celin. Tam spoznata različne kraje in kulture, za konec pa Boli svojo vnukinjo odpelje še v vesolje, kjer skupaj odkrivata planetarne skrivnosti našega osončja.

Zasedba

Režija
 
Renata Vidič
Scenograf
 
Kostumografinja
 
Avtor glasbe
 
Klemen Bračko
Oblikovanje svetlobe
 
Alen Hrvatin

Igralci

Boli
 
Gregor Geč
Prenesi gledališki list predstave v PDF formatu
Osnovna šola Koper 24.04.2017
Kristina Maraž

/…/ pišem pa tudi zato, ker so bili včerajšnji gledalci in predvsem učiteljice zeeeelooo navdušeni nad predstavo Loli, Boli in svet, poln čudes.
Pohvalile so interdisciplinarnost vsebine in cilje, ki jim predstava sledi, dinamičnost in interaktivnost s publiko. Otroci so bili zelo navdušeni in so pesmico peli še vso pot do šole. Prosile so me, če njihovo mnenje posredujem gledališču in predvsem, če ga lahko posredujete igralcema in drugim ustvarjalcem. Veselimo se nove priložnosti


Osnovna šola in vrtec Ankaran 24.04.2017
Valentina Šukljan

Naši vrtčevski otroci so povedali:

– Zelo lepa predstava, ker so spuščali tisti plin, ki je bil v bistvu pena. In pesmica je bila tudi lepa. Ampak tisti skiro je bil res carski, ker je imel volan, se ti ne zdi, Valentina?

– Raketa mi je bila všeč, in tisti dim, in pol so šli na luno, uiiiiii.

– Ej, najboljše je bilo, ko so padli v Kurje oko. 🙂

– Smešno je bilo, ker se je Loli oblekla najprej v vesoljca, potem pa še v krilo.

– Lepo je bilo, ko je prišla tista ribica.

– Lepo je bilo, ko so si podajali planete.

– In kdaj gremo spet?

To je le nekaj vtisov. Na splošno so otroci navdušeni. Danes so se vozili z otroškimi vozili, med drugim tudi s skiroji, in uganite, katero pesmico so si prepevali? Ja, prav imate: Loli, Boli, greva naokoli … Tui tui za naprej!!! 🙂