Tudi v letošnji sezoni se lahko vpišete v eno od gledaliških šol, ki jih pripravljamo in vodimo v Gledališču Koper. Najmlajšim je namenjena Gledališka šola Mavrična ribica, srednješolci, ki bi se po končani srednji šoli radi vpisali na študij dramske igre, se nam lahko pridružijo pri Gledališkem treningu, starejšim in zaposlenim smo namenili nedeljska Gledališka druženja.Vpis v gledališke šole bo potekal v času vpisa abonmajev (gledališki šoli Mavrična ribica in Gledališka druženja) in na začetku oktobra (gledališka šola Gledališki trening).

 

Za otroke: Gledališka šola Mavrična ribica
Mentor: dramski igralec Gregor Geč
Iz malega raste veliko. Prve stopinje po odrskih deskah bomo spreminjali v stopnice ter stebre pravega gledališča. Gledališče je prostor za neštete možnosti ter zahteva mnogo telesnih in psiholoških spretnosti.V gledališki šoli se bomo tako lotevali prvih korakov v svetu odrskih luči. Spoznavali bomo dihalno tehniko, govorne spretnosti, se gibali po prostoru, spoznavali zakonitosti telesa v odnosu, se preskušali v vajah za koncentracijo, se dotaknili oblikovanja dramskih likov, skratka skušali bomo pogledati v zakulisje in v bistvo gledališkega ustvarjanja. Največ pozornosti bomo namenili skupinski dinamiki, ki je prvi pogoj za dobro ustvarjalno delo.

Vse skupaj bomo opremili z veliko zabave, smeha, sproščenosti, toda tudi discipline, zbranega dela, pozornosti, brez česar ne more nastati doživet gledališki dogodek.

Delo v gledališki šoli bo potekalo v dveh starostnih skupinah: za otroke od 6. do 9. in od 10. do 14. leta.Mesečna šolnina: 30 evrov
Začetek šole: oktober 2017
Trajanje: do maja 2018 (enkrat tedensko, dve šolski uri)
Vpis: v času vpisa abonmajev

 

Za dijake in študente: Gledališka šola Gledališki trening
Mentorici: režiserki Katja Pegan in Renata Vidič
Gledališki trening je namenjen vsem dijakom in študentom, ki bi se radi posvetili gledališki igri. Enkrat tedensko se bodo udeleženci spopadali z igralskimi veščinami, jih izpopolnjevali, dopolnjevali in z improvizacijo plemenitili lastne igralske sposobnosti.Mesečna šolnina: 60 evrov
Začetek šole: oktober 2017
Vpis: na začetku oktobra 2017