Skok v pravljico z Igorjem Štamulakom

Igor rad bere pravljice, toda še raje jih prebira ali o njih pripoveduje drugim, najmlajšim. Skupaj z njimi se ob pravljici prepusti brezmejni domišljiji, zato pravljično besedilo včasih nadgradi, mu doda nov začetek ali konec, si izmisli novega junaka, naredi pravljico še lepšo in vsem, ki jim uspe »skočiti« vanjo, ponudi priložnost, da vstopijo v čudežni svet gledališča. Z domišljijo, iznajdljivostjo in Igorjevo pomočjo boste lahko tudi vi postali junak (junakinja) zimzelenih pravljic in slikanic. Pomembnejše kot to, za katerega od junakov se boste odločili, pa je, da boste skupaj z Igorjem prebrano pravljico tudi uprizorili in pravljičnim bitjem dali priložnost, da oživijo v vas samih.Z Igorjem boste v tej sezoni obiskali vse slovenske pokrajine in tam poiskali najbolj značilne ljudske pravljice: na Koroškem boste našli lonček ter pod njim Mojco Pokrajculjo in živali, v prestolnici, v Ljubljani, zmaja Lakotaja z Ljubljanskega gradu in njegovih sedem vedno lačnih zmajčkov, ki so ostali brez mame, na Primorskem … Vsega vam ne moremo izdati. Prisluhnite Igorju, prepustite se njegovemu pripovedovanju in z njim skočite v pravljico.

 

Otroška ustvarjalna delavnica An ban

Sobotna dopoldanska delavnica je namenjena otrokom od petega do desetega leta starosti, s katerimi se bomo dotaknili različnih področij izražanja – od likovnega do jezikovnega. Po kratki uvodni zgodbi bomo ustvarjali izdelke iz raznovrstnih materialov, se pogovarjali o različnih temah in se naučili nekaj besed v italijanščini. Otroci bodo pod vodstvom Vanje Korenč izdelovali izdelke, bodisi samostojno ali pa v parih oziroma skupinah. Sproščena delavnica je torej priložnost za ustvarjanje ter tudi za druženje, igro in zabavo.Vse, kar potrebujete za obisk naše delavnice An ban, sta zato le dobra volja in veliko domišljije.

 

Učna ura o gledališču

Učna ura, v kateri otrokom predstavljamo gledališče in poklice v njem, traja dve šolski uri; v prvi vrtčevske otroke in učence prve triade OŠ po gledališču vodi deklica Zofka in jim s pomočjo družabnih igric, skrivalnic ali presenečenj razkriva »skrivnosti« gledališča (učencem druge in tretje triade je namenjen pogovor in voden ogled gledališča), v drugem delu pa se otroci in učenci v gledališki improvizaciji preizkusjo tudi na odru male dvorane. Sproščeno in zabavno.
Vsebino in izvedbo Učne ure vedno prilagodimo starosti udeležencev in jim omogočimo kar najbolj prijetno in zabavno gledališko izkušnjo. V prvem delu v vlogi deklice Zofke / voditeljice pogovora nastopi Vanja Korenč, v drugem pa poleg nje z mladimi obiskovalci gledališča improvizirata še igralca Gorazd Žilavec in Igor Štamulak ter režiserka Renata Vidič.