Rojeni Ljubljančan Jaka Ivanc je po maturi na Gimnaziji Poljane najprej obiskoval predavanja na Fakulteti za šport, a se po opravljenih sprejemnih izpitih leta 1998 vpisal na študij gledališke in radijske režije na AGRFT v Ljubljani. Študij pod mentorskim vodstvom režiserja Dušana Jovanovića je končal z diplomsko uprizoritvijo igre Milene Marković Pavilijoni ali kam grem, od kod prihajam in kaj je za večerjo (2002), diplomiral je leta 2008.

Z uprizoritvijo Hrošča M. Popoviča je leta 2002 debitiral na Mali sceni Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL), koprskemu občinstvu pa se je prvič predstavil na začetku sezone 2002/03 z režijo otroške predstave, odrske priredbe Katke in Bunkca M. Tomšiča, in se tja (po štirih projektih v Lutkovnem gledališču Ljubljana, MGL in Slovenskem mladinskem gledališču) znova vrnil v sezoni 2005/06 z režijo Klementovega padca D. Jančarja (2006).

Član Gledališča Koper je postal 1. septembra 2006 in od takrat do danes na koprskem odru pripravil štirinajst uprizoritev za mlade in za odrasle gledalce. Med prvimi velja poudariti nagrajene uprizoritve Naočnik in Očalnik na počitnicah po motivih L. Suhodolčana (2008), Romeo & Julija (Gledališče Koper in LGL, 2011), Butalci po motivih F. Milčinskega (2011) in Mali medo (2012), za katero je sam napisal tudi besedilo; med uprizoritvami za odrasle, med katerimi prevladujejo komedije, pa velja omeniti Don Kihota M. A. Bulgakova (2007), Znamke, nakar še Emilija D. Jovanovića (2009), Parole, Parole A. Nicolaja (2012), Noč bogov M. Gavrana (2013), Švejka C. Teevana (Gledališče Koper in MGL, 2014) in nagrajeno glasbeno komedijo Trio G. Tiča (2015).

Jaka Ivanc, ki je pogosto tudi scenograf in avtor videa za uprizoritve, ki jih režira, ustvarja tudi v drugih slovenskih gledališčih (LGL, MGL, Prešernovo gledališče Kranj, Mini teater in SNG Nova Gorica) ter sodeluje z nizozemsko gledališko skupino Duda Paiva Company. Poleg dela v gledališču režira različne dogodke in prireditve (podelitev Prešernovih nagrad, nagrad zlata ptica, Grumove nagrade ipd.) ter se ukvarja s fotografijo.

 

2016

Za uprizoritev Tria Gašperja Tiča (nagrada je bila enakovredno podeljena vsem ustvarjalcem uprizoritve) v izvedbi Gledališča Koper


2015

Za režijo Prevar Jere Ivanc (Mestno gledališče ljubljansko)
24. festival Dnevi komedije, Celje


2014

Za uprizoritev Noč bogov Mira Gavrana (Gledališče Koper)
5. mednarodni festival malih odrov, Kikinda (Srbija)


2012

Za Romea & Julijo po motivih Williama Shakespeara (Gledališče Koper in Lutkovno gledališče Ljubljana)
10. TIBA (Teatarska Internacionalna Beogradska Avantura) festival, Beograd (Srbija)


2009

Za Naočnika in Očalnika na počitnicah po motivih Leopolda Suhodolčana (Gledališče Koper)
13. festival Zlata paličica, Ljubljana


2008

Za Don Kihota Mihaila A. Bulgakova (Gledališče Koper)
5. slovenski festival komornega gledališča SKUP Ptuj


2005

Za režijo Kasparja Petra Handkeja (Slovensko mladinsko gledališče)
5. slovenski festival komornega gledališča SKUP Ptuj