Režija: Jaka Ivanc
Premiera: 9. julija 2021 v okviru 28. Primorskega poletnega festivala (spletna premiera 11. marca 2021 na TretjiOder.si)
Krstna uprizoritev

Globoko pod površjem zemlje se skriva birokratski aparat, ki premleva, razmišlja in zapleta na peklenski ravni.

Kriki grešnih duš in groza večne pogube so bili vedno izvrsten vir komedije, toda zadnje čase peklenščkom ni do smeha.

Sistem, ki je še včeraj tekel gladko kot driska, se zatika. Vse bolj je jasno, da je nekaj narobe. Hudo narobe. In nekdo bo moral prevzeti odgovornost. Višji sekrétar Feri in nižji referent Bubi sta vraga, zaposlena za polni delovni čas, kar pa ne pomeni, da tudi v resnici toliko delata. Kljub na pol budnemu nadzoru njune šefice, gospe Tojfl, se začnejo napake v oddelku 99/9 kopičiti. V urad prihajajo stranke, ki so žive – in kar je še huje – nekatere izmed njih popolnoma nedolžne.

Nič ne pomaga. Ne zavzeta nesposobnost nižjih uradnikov, ne bes stanovskih kolegov iz nebes. Zadeve se zapletejo do te mere, da nastala situacija zbudi zanimanje regionalnega direktorja pekla, Tomislaba Kraša, znanega po svoji okrutnosti in slabem okusu za glasbo. Na grozo vseh zaposlenih se veliki šef odloči, da bo obiskal pekel in preveril, kaj za vraga se dogaja.

Dobrodošli v kleti, kjer so dokumenti in duše vedno izgubljeni, uradniki profesionalno neprijazni in vrste večne. In kjer peklenska uprava dela nadure samo za vas.

Avtorja komedije, diplomiranega filozofa in literarnega komparativista Jureta Karasa, ki kot scenarist, režiser, avtor glasbe ter oblikovalec zvočnih in vizualnih vsebin že več kot petnajst let ustvarja za gledališče, radio in televizijo, smo v našem gledališču že spoznali; ne le kot avtorja songov v glasbeni komediji Ventilator, tudi kot avtorja zmagovalne komedije Dnevov komedije 2019 Realisti.

 

Ustvarjalci

Režija
Scenograf
Kostumograf
Andrej Vrhovnik
Dramaturški sodelavec
Matjaž Briški
Lektor
Martin Vrtačnik
Glasbeni opremljevalec
Alen Kump
Oblikovalec svetlobe
Jaka Varmuž

Igralci

Feri, vrag, višji peklenski sekrétar
Bubi, vrag, nižji referent za zadeve
Gospa Tojfl, hudičevka, vodja oddelka 99/9
Angela, vodja pisarne v nebeški administraciji
Tjaša Hrovat, / Andrijana Boškoska
Marjetka, človekinja, žrtev pomote
Anja Drnovšek, Lea Cok (vskok)
Gospod Kunc, odvetnik, žrtev pohlepa in pomote
Tomislab Kraš, regionalni direktor pekla
Glas, glas, ki napoveduje konec sveta
Sebastian Cavazza
Prenesi gledališki list predstave