V sodelovanju s knjigarnami in knjižnicami iz Kopra, Trsta, Gorice in Nove Gorice s tem letom tri primorska gledališča – Gledališče Koper, Slovensko stalno gledališče iz Trsta in SNG Nova Gorica – pripravljajo skupen projekt Igralci primorskih gledališč berejo pravljice. V okviru tega projekta bodo dramski igralci omenjenih gledališč enkrat mesečno na izbranih lokacijah otrokom prebirali pravljice.

Koprsko gledališče se je zato povezalo s Knjigarno Dom knjige iz Kopra, ki  najmlajšim poslušalcem v okviru Otroškega abonmaja že dve desetletji posreduje zgodbe iz zakladnice ljudskega in umetnega pravljičarstva. Pod jablano, na kateri lahko zrastejo jabolka, knjige, celo kakšen čudež, bo konec meseca pravljico prebirala igralka koprskega gledališča Tjaša Hrovat, ki se je mladim obiskovalcem že pred leti prikupila v nizu otroških predstav z naslovom Princeska Polonca, za vloge, odigrane v otroški predstavi Kekec, pa je na lanskem Pikinem festivalu osvojila nagrado.

Branja pravljic v Trstu, Gorici in Kopru:
Četrtek, 6. februar ob 16.30; Oddelek za mlade bralce Nšk Trst, Narodni dom, ulica Filzi 14. Bere Nikla Petruška Panizon.
Ponedeljek, 17. februar ob 17.00; Oddelek za made bralce Nšk, Feiglova knjižnica Gorica (Italija), korzo Verdi 51. Bere Danijel Malalan.
Četrtek, 27. februar ob 17.00; Knjigarna Dom knjige Koper, Pristaniška 5. Bere Tjaša Hrovat.