Delavnica prebiranja in igranja pravljic

Skupina najstnikov nadleguje drugo, junak Gašper, ki to pove staršem, pri njih ne naleti na posluh – mislijo, da morajo to urediti mladostniki sami. Tudi v šoli verjamejo nasilniku, ne Gašperju, zaradi česar ta vzame pravico v svoje roke in nasilnika pretepe v Batmanovi obleki. Na koncu je kaznovan on, in ne tisti, ki so vse skupaj sprožili.

Nasilje med mladostniki danes ni osamljen pojav, nasprotno, z njim se srečujejo tako rekoč v vseh vzgojno-izobraževalnih ustanovah, kjer ugotavljajo, da dobiva vedno nove oblike in razsežnosti. Nasilje med otroki izhaja iz nasilnih vedenjskih vzorcev odraslih, ki jih mladi prevzemajo, ko pa se pojavi, se v konflikt prej ali slej vključijo tudi odrasli in od njih je odvisno, ali se bo nasilnost razvila ali umirila.
Jaz, Batman je igra za vse otroke in za vse odrasle, ki imajo opravka z otroki. To bo predvsem igra, ki ni daleč od resničnosti, samo da je resničnost v resnici še bolj kruta in še bolj neizprosna. Humorno bo spregovorila o problemu, s katerim se srečujejo tako rekoč vsi starši. Gre za brezumno nasilje med najstniškimi vrstniki. Besedilo pa opozarja tudi na nemoč celotnega družbenega sistema, ki v nori dirki za uspehom in denarjem ne vidi več svojih najdražjih, svojih odraščajočih potomcev in njihovih težav – ki jih otroci kljub tehnološkemu napredku in precejšnjemu blagostanju ne znajo reševati sami.

Prenesi gledališki list predstave
Gledališče Koper, 15.07.2016
JAZ, BATMAN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer id velit ac nisi iaculis posuere quis non velit. Nam id neque non est euismod lacinia. Vestibulum pretium pulvinar leo, et euismod elit imperdiet varius. Suspendisse semper porta tellus, non finibus enim sodales vel. Cras molestie metus quis augue euismod, a ornare erat tempus. Fusce auctor vitae ex eget ultrices. Fusce laoreet bibendum tempus. Nullam a orci ac dui blandit vehicula. Etiam sed mauris at dolor laoreet varius ac nec nisi. Morbi nisl dui, imperdiet porta sodales eu, facilisis in eros.

Quisque ultrices rhoncus dolor, ut molestie justo bibendum ac. Aenean laoreet ante ac lorem eleifend, tincidunt tempus ligula gravida. Praesent tincidunt rhoncus dolor vel viverra. Donec dictum rhoncus massa, eget posuere ligula convallis scelerisque. Pellentesque eget mi ac odio porttitor volutpat sed a lorem. Vivamus pellentesque arcu vel massa lacinia maximus. Praesent nec sapien quis tortor maximus aliquet id at libero. Donec aliquet efficitur malesuada. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus elementum vestibulum neque, sit amet convallis ligula suscipit a. Etiam pulvinar purus quis neque cursus malesuada. Suspendisse scelerisque venenatis finibus.