Režija: Stanislav Moša

 

Sodobni britanski skladatelj Andrew Lloyd Webber – edini, ki se je do danes na Broadwayu predstavil s kar tremi muzikali hkrati – je rok opero Jesus Christ Superstar napisal leta 1971. Ta ob muzikalih Fantom iz opere, Mačke in Evita velja za najbolj pogosto izvajano Webbrovo delo. Snov zanjo sta skladatelj in libretist Tim Rice (gre za njuno prvo skupno delo za profesionalne odre) povzela po Novi zavezi, v njej pa predstavila izjemne in vsem znane dogodke zadnjih sedmih dni Kristusovega življenja skozi oči Juda Iškarijota: Jezusov prihod v Jeruzalem, izgon trgovcev iz templja, Jezusovo zadnjo večerjo, Judeževo izdajo v vrtu Getsemani, Pilatovo in Herodovo sodbo, bičanje in križanje.
Rock opera, ki je ob premieri leta 1971 v New Yorku veljala za kontroverzno, ker naj bi poskušala spremeniti pogled na religijo, je po londonski premieri leto pozneje v osmih letih doživela več kot 3.350 ponovitev in postala uprizoritev z najdaljšim stažem v zgodovini West Enda.
Uprizoritev v izvedbi Mestnega gledališča iz Brna je do danes doživela več kot 220 ponovitev na Češkem, v Nemčiji in Avstriji ter na Malti.

Predstava je v angleškem jeziku.

Gostuje Mestno gledališče Brno (CZ).

Ustvarjalci

Režija
Stanislav Moša
Asistent režije
Petr Gazdík
Dirigent
Jakub Žídek
Koreograf
Vladimír Kloubek
Scenograf
Emil Konečný
Kostumografinja
Andrea Kučerová

Igralci

Jezus Kristus
Dušan Vitázek
Marija Magdalena
Ivana Vaňková
Juda Iškarijot
Petr Gazdík
Kajfa
Igor Ondříček
Kralj Herod
Jan Mazák
Peter
Radek Novotný
Ana
Aleš Slanina
Poncij Pilat
Karel Škarka
Simon
Lukáš Janota
-
* * *, Zbor in orkester Mestnega gledališča iz Brna