Gledališče Koper se v letošnji sezoni kot izvršni producent pridružuje Ministrstvu za kulturo, Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, Zavodu za šolstvo in MO Koper pri organizaciji 4. nacionalnega medresorskega strokovnega usposabljanja Kulturni bazar v regiji 2023, ki obsega več kot trideset dogodkov z vseh področij kulturno-umetnostne vzgoje. V gledališču in drugih kulturnih ustanovah v mestu bodo svojo bogato ponudbo kulturno-vzgojnih programov, projektov, dejavnosti in vsebin predstavile kulturne ustanove iz širše primorske regije in iz vse Slovenije.

Namen usposabljanja je zagotavljanje večje dostopnosti kakovostnih programov kulturno-umetnostne vzgoje v širši primorski regiji in predstavitev vsebin s poudarkom na partnerskem povezovanju in sodelovanju različnih organizacij na posameznih ravneh družbe. S tem pristopom želimo organizatorji čvrsto mrežo strokovnih partnerjev za strateško izvajanje kakovostne kulturno-umetnostne vzgoje tudi na regijski ravni.

V okviru Kulturnega bazarja v regiji bo v našem gledališču 11. oktobra potekal tudi ožji mednarodno obarvan strokovni posvet Kulturno-umetnostna vzgoja in razvoj občinstva.