Režija: Jaka Ivanc
Premiera: 1. december 2012 v Gledališču Koper
Krstna uprizoritev
Predstava traja 30 minut in nima odmora.

Ko medvedji radio objavi, da morata pred prihajajočo zimo po medvedjih brlogih zavladati red in disciplina, se očetovsko pokroviteljski Veliki medo ter neugnani, predvsem pa medvedje neizkušeni Mali medo, lotita nabiranja ozimnice, pospravljanja brloga, umivanja in vsakršnih priprav na zimsko spanje. Veliki medo od malega neugnanca, ki ga preudarno navaja k redu, zahteva, naj pred zimskim spanjem pospravi tudi plišastega zajca in ga zamenja s plišastim medvedom. Toda Mali medo se temu odločno upre. Zajec je njegov prijatelj, ki mu pomaga premagovati strah pred temo v brlogu, nenavadnimi šumi in strašljivimi zvok, in zato se Mali medo čuti varnega le v zajčevi družbi.

Avtor v verzih napisane otroške igrice Mali medo ve, da se pravo življenje in njegove resnice vedno skrivajo v preprostih in vsakdanjih, na prvi pogled celo nepomembnih dogodkih in odnosih, zato v njej razkriva želje, strah in čustva – predvsem prijateljska – ki si jih vsak otrok nabira ob svojih prvih korakih na življenjski poti.

Ustvarjalci

Režija
Avtor glasbe
Davor Herceg
Scenograf
Tomaž Štrucl
Kostumografinja
Barbara Stupica
Oblikovalec svetlobe
Asistentka scenografa
Inti Šraj

Igralci

Veliki medo
Gorzd Žilavec, Igor Štamulak
Mali medo
Gašper Jarni, Luka Cimprič
Zajec
zajec
Primorske novice, 06.12.2012
Maja Petrič Gombač

S prijetno in igrivo glasbo Davorja Hercega diskretno prežeto tridesetminutno predstavo, ki jo kot kaka blagovna znamka zaznamujeta tudi vzklika Hojladrija! (Veliki) in Tralala! (Mali), omogoča več ravni razumevanja. Je didaktična predstava o vsem, kar morajo otroci postoriti pred spanjem. Je predstava o odnosu med generacijami, pri čemer mlada v marsikaterem pogledu prekaša starejšo, slednja pa ji mora tu in tam tudi prisluhniti. In je predstava o osebni svobodi in izbiri.


Demokracija, 06.12.2012
L. K.

Da, dobre pol ure dolga predstava, namenjena otrokom od tretjega do sedmega leta starosti, otrok ne podcenjuje. Igra skozi medvedjo zgodbo otrokom govori, da lahko tudi sami marsikaj naučijo starše, če so pri tem vztrajni. Glasbo za predstavo je napisal Davor Herceg, scenografija, ki sta jo oblikovala Tomaž Štrucl in Inti Šraj, je preprosta, a likovno dobro izvedena. Igrače in drugi pripomočki na odru so leseni in se spogledujejo z retro oziroma vintage trendi.