Premiera: 19. oktobra 2019 v mali dvorani Gledališča Koper
Krstna uprizoritev
Predstava traja 35 minut in nima odmora.

Župančičevi Mehurčki so zagotovo najbolj znana in ena najbolj priljubljenih pesniških zbirk za otroke pri nas. Pesmi v njej so tako vedre, svetle, tople, očarljive, duhovite in zanimive, da gledališkim ustvarjalcem pogosto služijo kot predloga za gledališke uprizoritve. V Gledališču Koper smo posamezne pesmice umestili v privlačno, duhovito in otrokom všečno zgodbo o Cicibanu, ki zvečer ne more (in noče) zaspati, zato z Možičkom Kopitljačkom, ki oživi le takrat, ko sta s Cicibanom sama, uganjata norčije, a kaj ko njuno zabavo vsakič prekine mama, ki vstopi v otroško sobo, da bi preverila, ali Ciciban že spi …

Eno od ključnih vlog v predstavi bo tokrat imela glasba, ki bo slogovno poudarjene pesmice kar najbolj poskušala približati otrokom.

Ustvarjalci

Avtor dramatizacije, režiser in scenograf
Kostumografinja
Anja Ukovič
Avtor glasbe
Mirko Vuksanović
Koreograf
Siniša Bukinac
Lektor
Martin Vrtačnik
Oblikovalec svetlobe
Jaka Varmuž

Igralci

Ciciban
Rok Kravanja
Mama
Tinkara Kovač
Možiček-kopitljaček
Siniša Bukinac
Prenesi gledališki list predstave
Primorske novice, 13.11.2019
Andraž Gombač

S pomočjo prepevanja, koreografije in lovljenja milnih mehurčkov se prepletajo prizori iz domišljije in resničnosti, raznoliki ustvarjalci pa z veščinami, ki jih obvladajo najbolje, od blagoglasnih melodij do nemega, a zgovornega plesa, sestavijo toplo, prijazno “pesniško zbirko v glasbeni preobleki”. Prejšnja otroška predstava koprskega teatra Super reva se je zgledovala po ameriških televizijskih kriminalkah, v Mehurčkih pa na materino vprašanje, ali se bo preoblekel v Supermana, Spidermana ali Batmana, navihani sinček odvrne: “V Cicibana!”