Gledališki projekt Velemir teatro (Gledališče Velemir), kasneje pridružen Akademiji norosti, se je porodil iz navdiha Claudija Misculina v okviru nekdanje psihiatrične bolnišnice v Trstu, ki slovi po revolucionarni psihiatrični reformi Franca Basaglie. V ozračju odprtosti in zavzemanja proti diskriminaciji do duševnih motenj je začelo delovati prvo “gledališče norih”. Ob 100. obletnici rojstva Piera Paola Pasolinija predstava Poznamo imena tako združi dve najbolj izvirni, kompleksni in neprijetni umetniški izkušnji italijanskega dvajsetega stoletja: misel Pasolinija in spoznanja Akademije norosti.

Pasolinijevo delo, njegove preroške vizije in izkušnje se zrcalijo v zgodbah o izključevanju, uporu in volji po spremembi teh izjemnih igralcev, ki se dvoumno razglašajo za nore na poklic igralca po poklicanosti.

Gostuje Akademija norosti (Accademia della Follia) v sodelovanju z gledališčem Politeama Rossetti iz Trsta (IT)

Organizator: Skupnost Italijanov Santorio Santorio Koper v sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom

Ustvarjalci

Režiserka
Antonella Carlucci
Igralci
Gabriele Palmano, Carmela Bevilacqua, Pavel Berdon, Marzia Ritossa, Dario Kuzma, Paola di Florio, Raffaele Rammaro, Beatrice Da Rios, Giuseppe Feminiano, Giulia Misculin, Franco Cedolin, Alice Gherzil, Giordano Vascotto
Glasbenika
Mario Rui, Alessandro Capuzzo