Režija: Robert Waltl
Predstava traja 60 minut.


Zgodba o treh pingvinih tik pred vesoljnim potopom. Novico, da bo velika poplava uničila svet, presenečenima pingvinoma sporoči golob, ki ga je Noe pooblastil za svojega »organizatorja«. Ker smeta na ladjo le dva pingvina (tako kot to velja tudi za vse druge živali), se odločita, da bosta v kovčku nanjo pretihotapila še tretjega pingvina – svojega prijatelja. Sledi divja pustolovščina, saj je treba na Noetovi barki prikriti slepega potnika, in seveda kar nekaj nepredvidljivih obratov, ki klasični biblijski zgodbi dodajajo novo razsežnost in jo postavljajo v širši kontekst.
Nemški avtor Ulrich Hub je na osnovi svetopisemske zgodbe o vesoljnem potopu napisal odlično in duhovito igro o prijateljstvu, iskanju Boga in solidarnosti, torej o temah, ki so pri vzgoji otrok še kako pomembne. Odlika besedila je, da se avtor spretno izogne vsakršnemu moraliziranju; pred nami je duhovita, v iskrivih dialogih in izjemno izbrušenem slogu napisana zgodba, ki enakovredno nagovarja otroke in odrasle.

Nagrada:
Na Noetovi barki ob osmih – nagrada zlata žar ptica za najboljšo uprizoritev v celoti na 16. mednarodnem Naj, naj, naj festivalu v Zagrebu (HR)

Gostujeta Prešernovo gledališče Kranj in Mini teater, Ljubljana.

Ustvarjalci

Režija
Robert Waltl
Prevajalka
Lučka Jenčič
Igralci
Miha Rodman, Aljoša Ternovšek, Matjaž Višnar, Saša Pavlin Stošić, Jose