18.30
Pogovor o predstavi Letoviščarji

20.00
Anton Pavlovič Čehov
Tri sestre

Akademija uporabnih umetnosti Reka (HR)

Igralci: Andreja Brozović Adžić-Kapitanović, Dora Čiča, Nika GrbeljaKarla Aračić, Mihael Marković, Tino Trkulja
Mentorici: doc. art. Olja Lozica, doc. art. Valentina Lončarić

So Čehove Tri sestre drama o ljubezni, blodnjah ali sreči? So morda drama, ki nam govori o upanju, resignaciji in vzdržljivosti? Komedija ali bolj resna, mračna zvrst? Obstajajo različne interpretacije, a v vseh odmeva le ena misel: kaj je sreča in kako jo doseči?
Niti tri sestre niti drugi liki v drami ne zmorejo napovedati prihodnosti, kot ne nihče od nas, ampak vsaka njihova odločitev temelji na ugibanju o tem, kaj jih čaka v prihodnosti in kakšna naj bi bila prihodnost. Tudi Čehov si ni mogel predstavljati njihove prihodnosti. Po končani drami je zapisal: “njihova prihodnost, vsaj njihova bližnja prihodnost, je pred mano zaščitena s temo negotovosti.”
Študentje z lahkoto igranja odpirajo komični potencial besedila in s tem dosegajo enega od pogojev za srečo, ki je tudi eden od pogojev za gledališče: biti tukaj in zdaj.

21.30
Popotnik / 2B

Martin Adam Stevens, ki ustvarja pod umetniškim imenom Popotnik, postaja vse bolj prepoznaven kantavtor nove generacije. Z žametnim glasom, zbadljivimi besedili, nežno ubirajočimi strunami in pop ritmi pričara vzdušje zakajenega kluba, občutek nočne vožnje ali tih odmev otožne samorefleksije. Čeprav se njegova glasba giblje v pop, indie in lo-fi žanrih, jo sam uvršča v lastno zvrst stop pop. Ta večer se bosta prav tako z avtorsko glasbo predstavila brata Gašper in Primož, ki nastopata pod imenom 2B. Sta neutrudljiva sodobna romantika, ujetnika elektronske glasbe, prepletene z organskimi zvoki, ki se skriva pod etiketo #electricorganic. Na glasbeni oder se vračata s  prenovljenim repertoarjem in svežimi aranžmaji.