Predstava traja 99 minut in nima odmora.


Preblizu je gledališka predstava o milenijskem paru, ženski in moškem, ki se skupaj prebijata skozi pasti večletne partnerske zveze in se v eksistencialni krizi lastne in skupnostne identitete znajdeta pred prelomnimi življenjskimi odločitvami – kako živeti sama s sabo in skupaj.
Eva in Ian morata zato na tehtnico položiti odnos, ki ni popoln, a je vseeno lep. Ko se med seboj spopadata, odigravata minule dogodke in jih znova podoživljata, prepletata njune osebne izpovedi z dialogi in komentarji, hkrati pa nagovarjata občinstvo, da razsodi v prid enega ali drugega. Predstava tako gradi poseben suspenz v inovativni interakciji z občinstvom.
Sporočilo uprizoritve je, da partnerski odnosi otrebujejo več svobode in strpnosti, pa tudi več odkritosti in konfliktnosti, saj lahko tako rastemo skupaj in navdihujemo eden drugega.

Vsakdo se pri gradnji osebnosti prebija skozi enega ali več različnih partnerskih odnosov, v katerih se uči odprtosti, poslušanja, potrpežljivosti, komuniciranja in razumevanja. Odnos večkrat postane tudi bojno polje zamer, bolečine, nadzorovanja in nasilja, kar se je v zadnjem letu, v pandemiji, samo stopnjevalo. V predstavi Preblizu bomo raziskovali lastnosti zelo tesnega odnosa ter iskali mejo med tem, kdaj je zveza zdrava in kdaj si par pride – preblizu. Jaša Koceli

Gostujeta Cankarjev dom in zavod Paviljon.

Ustvarjalci

Režiser
Jaša Koceli
Igralca
Lea Mihevc in Domen Valič