Premiera: Neposredni spletni prenos 18. aprila 2021 iz Gledališča Koper
Koprodukcija: Gledališče Koper, Art dance studio Portorož, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Kosovelov dom Sežana
Krstna uprizoritev
Predstava traja 20 minut.

Zagotovo ga ni junaka, ki ne pozna pravljice o deklici, imenovani Rdeča kapica, in požrešnem volku! Le malo kdo pa ve, da pravljica izvira iz 15. stoletja in da je danes znanih kar 35 različic. Konec 17. stoletja jo je po ustnem izročilu zapisal Charles Perrault. Končno obliko pa je dobila na začetku 19. stoletja, ko sta jo zapisala, priredila okusu tedanje dobe ter objavila v knjigi Hišne in otroške zgodbe (1815) nemška jezikoslovca in pravljičarja, brata Jacob in Wilhelm Grimm.

Pravljica o deklici z rdečo kapico, ki se skozi temen gozd odpravi k bolni babici, na poti pa sreča strašnega, a priliznjenega volka, ob glasbi skladatelja Mirka Vuksanovića in v intrepretaciji koreografa Siniše Bukinca dobi prijaznejšo, celo komično podobo. Volk, ki po bližnjici prehiti Rdečo kapico, sicer požre babico, a prizanese Rdeči kapici. Prizanešeno pa je tudi volku, saj mu lovec trebuha ne napolni s kamenjem, zaradi česar volk svoje bridke smrti ne dočaka na dnu vodnjaka, temveč omotičen zaradi babičinih pesti odtava še globlje v gozd, od koder se nikoli več ne vrne.

Ustvarjalci

Koreograf
Siniša Bukinac
Skladatelj
Mirko Vuksanović
Libretist
Scenograf
António Lobo
Kostumografinja
Oblikovalec svetlobe
Martin Peca
* * *
Rdeča kapica
Noemi Bak
Mama, Polhek, Babica
Eva Tancer
Prvi lovec, Miška
Siniša Bukinac
Drugi lovec, Ježek
Jurij Batagelj
Volk
Angelo Menolascina
Pripovedovalec na posnetku
Kitarist na posnetku
Aljoša Vuksanović