Skupina Teo Collori in Momento Cigano bo na koncertu v Gledališču Koper predstavila svojo najnovejšo ploščo Capitano Della Noche.
Album desetih skladb so fantje tokrat posneli v dnevni sobi z željo, da bi bili posnetki karseda intimni in zvočno iskreni. Postprodukcije praktično ni. Olepšave in popravke so tokrat ugasnili še pred pritiskom gumba ‘record’. Ideja je torej ta, da glasba poslušalca posede v središče njihove godbe.

Kompozicijsko in izvedbeno so fantje nardili še par korakov naprej, navkljub temu, da se je morda poznavalcem zdelo, da je z naborom instrumentov, ki jih igrajo to praktično nemogoče.

Tako se bo dalo na novem albumu prisluhniti flamenko rumbi, afro/gypsy stilu, italo-francoskem valčku, indijskim melodijam…

Klasična ManoucheJazz polka se na albumu pojavi le kot eho prejšnjih plošč. Tudi kontemplativnim komadom v stilu Inferno in Warriors Lullaby iz prejšnjih plošč se niso mogli upreti. Vsak s svojim, merita skladateljske moči Krečič in Collori.

Band v svojo glasbo vključuje vse več vokala, ki pa še naprej ostaja v funkciji instrumenta, torej brez teksta, z namenom, da bi se glasba še naprej dotikala srca pred glavo.