Režija: Stanislav Moša
Predstava traja 2 uri in 30 minut in ima en odmor.

Britanska glasbena skupina Bee Gees je bila od sredine šestdesetih let 20. stoletja na vrhu glasbenih lestvic, konec sedemdesetih pa so ji ritmi diska prinesli še večjo prepoznavnost; leta 1978 je za glasbo v filmu Vročica sobotne noči (Saturday Night Fever) prejela grammyja. Film je v diskotekah zanetil pravo vročico in med zvezde izstrelil Johna Travolto, ki je z vlogo Tonyja Manera, odličnega plesalca s hlačami »na zvonec«, srajcami z velikimi ovratniki in čevlji z visokimi petami postal idol milijonov mladih po vsem svetu.

Odrska priredba ohranja filmsko zgodbo. Tony Manero je neizobražen najstnik iz Brooklyna, ki v lokalni diskoteki prepleše vse sobotne noči, s čimer vsaj za nekaj trenutkov pozabi na vsakdanjik, s plesnimi spretnostmi pa postane kralj disko scene. Odrska priredba filmske uspešnice je bila krstno uprizorjena leta 1998 v londonskem gledališču Palladium, kjer so jo uprizarjali dve leti zapored. Sledila je broadwayska premiera s 500 ponovitvami. Po letu 2000 pa je mjuzikal osvojil tudi Japonsko, Korejo, Mehiko, Južno Ameriko in evropske države.

Uprizoritev Vročice sobotne noči v Mestnem gledališču Brno, ki je premiero doživela januarja letos, je druga postavitev tega muzikala na Češkem. Kritiki so opozorili na odlično koreografijo ter mojstrsko izvedene plesne in pevske nastope.

Gostuje Mestno gledališče Brno.

Ustvarjalci

Režija
Stanislav Moša
Koreograf
Igor Barberić
Scenograf
Christoph Weyers
Kostumografinja
Andrea Kučerová
Glasbeno vodstvo
Tomáš Küfhaber / Ema Mikešková
Solisti, zbor, plesalci in orkester Mestnega gledališča Brno