Režija: Miha Golob
Predstava traja 2 uri in nima odmora.

Program se je izgubil. Kaj pa Ščuka?

Cankarjevo komično, farsično ogledalo družbi kaže vse bolj groteskno, spačeno, nervozno podobo sveta. Sebičnost, skorumpiranost, amorala, cinizem in brezbrižnost; ta neustavljiva, hazarderska sla, imeti več in še več na račun drugih, se zdi nepremagljivo patološka. In nečloveška.

Zgroženi del naroda se tiho sprašuje, kje je košček resničnega »blagra«, ki mu po pravici pripada, ter ponižan in razžaljen potrpežljivo čaka na obljubljeno, v ustavi zagotovljeno socialno državo, ki jo v krempljih drži nevidni Imperij peščice »blaženih psihopatov«.

Medtem ko politična elita, zbrana okrog Grozda, ves čas vzorno skrbi za »programe«, ustvarja kaos in vešče uspava narod z virtualnimi ideološkimi spori, se zdi, da se je naš velecenjeni individualec in intelektualec Ščuka nekam izgubil, potuhnil, skril, se morda celo izločil, zapil, … ni važno! Važno, da se smejimo, zabavamo in se sploh imamo lepo. Da nam nič ne manjka, da vino teče v potokih ter da so vedno okrog nas pečene piške in dobre miške!

Vse!

Za narodov blagor!

 

Gostuje Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Ustvarjalci

Režija
Miha Golob
Igralci
Matija Rupel, Jure Kopušar, Peter Harl, Patrizia Jurinčič Finžgar, Žiga Udir, Ana Facchini, Andrej Zalesjak, Maja Poljanec Nemec, Arna Hadžialjević, Nejc Cijan Garlatti / Gregor Prah, Iztok Mlakar, Jakob Šfiligoj, Jonathan Černe, Borut Petrović