Režija: Gregor Geč (mentor)
Premiera: Premiera 31. maja 2017 v Mali dvorani Gledališča Koper


Po motivih Roalda Dahla
Pepelka

Skupina Zelenih

Skupina najstnikov, ki se prvič spopada z gledališko umetnostjo, se je posvetila izrazni moči igralca na praznem odru. Skupina kot celota s svojim telesom definira igralni prostor, individualno oblikuje dramske like, njihove značaje. Spoznava izrazno moč govornega aparata, ki presega meje govorjene besede. S skupinsko dinamiko in discipliniranim zavzemanjem odrskega prostora bo skupina najstnikov uprizorila Pepelko Roalda Dahla, ki so jo tudi po svoje priredili.

* * *

Po motivih Svetlane Makarovič
Pod medvedovim dežnikom

Skupina Rumenih

Scenografija: delo skupine

Najmlajša skupina gledališke šole, ki prvič stopa na oder, bo raziskovala uporabo, funkcijo in sporočilnost predmeta/rekvizita na odru. S pomočjo igre in telesnega izraza se bodo prelevili v gozdne živali in uprizorili zgodbo o prijateljstvu, neprimernem obnašanju ter o posledicah, ki sledijo, ko nekdo zaradi svoje nečimrnosti ostane sam. Sreča v nesreči jih pripelje do spoznanja, da je vredno spoštovati vse okoli sebe, in tako vse gozdne živali končajo pod velikim dežnikom prijateljstva in zabave.

Ustvarjalci

Režija
Gregor Geč (mentor)
Avtor glasbenega izbora
Gregor Geč

Igralci

Skupina Zelenih
Viktorija Franca, Špela Maršič, Lucija Olenik, Hana Špende, Matej Želko, Matias Kukanja, Lenart Šporin, Leonardo Ferran, Matej Mujič Kotnik, Nina Pinter, Tayra Kaltak
Skupina Rumenih
Katjuša Kocjančič, Elena Babič, Tristan Štravs, Christina Medica, Patrik Žibert, Enej Žolgar, Arina Filatova