Nekje v Ljubljani. Čas med božičem in novim letom. Šestnajstletnici
Maja in Laura sta sošolki in najboljši prijateljici,
zato med njima ni skrivnosti. Tudi takrat ne, ko Maja
zaupa Lauri, da se je zagledala v Matica, največjega frajerja
v razredu, ki je, žal, ne opazi. Laura ji svetuje, kako naj
fanta osvoji in »lov« se lahko začne.
A bolj kot najstniška ljubezenska zgodba je v dramskem prvencu Urške
Taufer pomembnejši socialni dejavnik pri obeh protagonistkah, saj
obe izhajata iz disfunkcionalnih družin. Majina na videz popolna družina
v sebi skriva razdor in sovraštvo med starši, ki vrh doseže v njihovi
ločitvi na novega leta dan. Laurina zgodba pa razkriva odraščanje brez

Nekje v Ljubljani. Čas med božičem in novim letom. Šestnajstletnici Maja in Laura sta sošolki in najboljši prijateljici, zato med njima ni skrivnosti. Tudi takrat ne, ko Maja zaupa Lauri, da se je zagledala v Matica, največjega frajerjav razredu, ki je, žal, ne opazi. Laura ji svetuje, kako naj fanta osvoji in »lov« se lahko začne.

A bolj kot najstniška ljubezenska zgodba je v mladinski igri UrškeTaufer pomembnejši socialni vidik. Majina na videz popolna družinav sebi skriva razdor in sovraštvo med starši, ki vrh doseže v njihovi ločitvi na novega leta dan. Laurina zgodba pa razkriva odraščanje brez očeta, nenehno željo po njegovi vrnitvi, naključno srečanje z njim in njegovo vrnitev domov, kjer po letih zapora in klošarjenja po ljubljanskih ulicah znova dočaka novo leto v krogu družine.

Besedilo, prepleteno s songi, rapanjem in plesom, se hudomušno, a vendar kritično, dotakne tudi izobraževalnega sistema, ki je za mlade vedno večja prisila ter brez posluha za želje, sposobnosti in interese posameznikov.

A vrnimo se k zgodbi. Ta se tudi za Majo konča srečno. S predstavo-koncertom, ki jo pripravita z Lauro, ne navduši le sošolcev, temveč pritegne tudi pozornost Matica, ki postane njen prvi fant.