Tudi v letošnji sezoni se lahko vpišete v eno od gledaliških šol, ki jih pripravljamo in vodimo v Gledališču Koper. Najmlajšim je namenjena Gledališka šola Mavrična ribica, srednješolcem ali študentom, ki bi se radi vpisali na študij dramske igre ali gledališke režije, pa je namenjen Gledališki trening.

Gledališka šola Mavrična ribica
Mentorja: dramski igralec Gregor Geč in gledališka pedagoginja Vanja Korenč
Iz malega raste veliko, zato bomo v gledališki šoli najprej spoznavali dihalno tehniko, govorne spretnosti, se gibali po prostoru, spoznavali zakonitosti telesa v odnosu, se preskušali v vajah za koncentracijo, se dotaknili oblikovanja dramskih likov, skratka skušali bomo pogledati v zakulisje in v bistvo gledališkega ustvarjanja. Vse skupaj bomo opremili z veliko zabave, smeha, sproščenosti, toda tudi discipline, zbranega dela, pozornosti, brez česar ne more nastati doživet gledališki dogodek.
Delo v gledališki šoli bo potekalo v dveh starostnih skupinah: za otroke od 6. do 9. in od 10. do 14. leta.
Mesečna šolnina: 30 evrov
Začetek šole: oktober 2023
Trajanje: do maja 2024 (enkrat tedensko, dve šolski uri)
Vpis: v času vpisa abonmajev
Gledališki trening za dijake in študente
Mentorici: režiserki Katja Pegan in Renata Vidič
Gledališki trening je namenjen vsem dijakom in študentom, ki bi se radi posvetili gledališki igri. Enkrat tedensko se bodo udeleženci spopadali z igralskimi veščinami, jih izpopolnjevali, dopolnjevali in z improvizacijo plemenitili lastne igralske sposobnosti.
Mesečna šolnina: 60 evrov
Začetek šole: oktober 2023
Trajanje: do maja 2024
Vpis: v času vpisa abonmajev