Tudi v letošnji sezoni se lahko vpišete v eno od gledaliških šol, ki jih pripravljamo in vodimo v Gledališču Koper. Najmlajšim je namenjena Gledališka šola Mavrična ribica, srednješolcem ali študentom, ki bi se radi vpisali na študij dramske igre, je namenjen Gledališki trening za dijake in študente, starejšim – novost letošnje sezone – pa Gledališki trening za starejše.

Gledališka šola Mavrična ribica
Mentorji: dramski igralec Gregor Geč, pedagoginja Vanja Korenč in režiserka Renata Vidič
Iz malega raste veliko, zato bomo v gledališki šoli najprej spoznavali dihalno tehniko, govorne spretnosti, se gibali po prostoru, spoznavali zakonitosti telesa v odnosu, se preskušali v vajah za koncentracijo, se dotaknili oblikovanja dramskih likov, skratka skušali bomo pogledati v zakulisje in v bistvo gledališkega ustvarjanja. Vse skupaj bomo opremili z veliko zabave, smeha, sproščenosti, toda tudi discipline, zbranega dela, pozornosti, brez česar ne more nastati doživet gledališki dogodek.
Delo v gledališki šoli bo potekalo v dveh starostnih skupinah: za otroke od 6. do 9. in od 10. do 14. leta.
Mesečna šolnina: 30 evrov
Začetek šole: oktober 2019
Trajanje: do maja 2020 (enkrat tedensko, dve šolski uri)
Vpis: v času vpisa abonmajev
Gledališki trening za dijake in študente in
Gledališki trening za starejše:
Mentorici za dijake in študente: režiserki Katja Pegan in Renata Vidič
Mentor za starejše: dramski igralec Matic Valič
Gledališki trening je namenjen vsem dijakom in študentom, ki bi se radi posvetili gledališki igri. Enkrat tedensko se bodo udeleženci spopadali z igralskimi veščinami, jih izpopolnjevali, dopolnjevali in z improvizacijo plemenitili lastne igralske sposobnosti.
Mesečna šolnina: 60 evrov
Začetek šole: oktober 2019
Vpis: v času vpisa abonmajev