Kje smo?

Gledališče Koper najdete v središču mesta, streljaj od osrednjega koprskega trga (Titov trg) v Verdijevi ulici, nasproti občinske stavbe.

 

Kako do nas?

Dostop z avtomobilom do vhoda za obiskovalce gledališča ni mogoč, zato vam priporočamo, da svoje vozilo parkirate na enem od bližnjih parkirišč:

  • na Vergerijevem trgu za občinsko stavbo (parkirišče je med delavniki plačljivo do 19. ure);
  • v parkirni hiši Belveder pod Muzejskim trgom;
  • na Brolu na J strani stolnice Marijinega vnebovzetja (parkirišče je med delavniki plačljivo do 19. ure);
  • na parkiriščih nasproti ladijskega potniškega terminala pod severnim obzidjem – Severna obvoznica, možna uporaba osebnega dvigala (parkirišče je med delavniki plačljivo do 15. ure);
  • parkirišče na pomolu pri kopališču – Ukmarjev trg (parkirišče je med delavniki plačljivo do 15. ure).

 

Gledališka blagajna

Gledališka blagajna je odprta od ponedeljka do petka od 10. do 12. ure ter dve uri pred začetkom predstave ali prireditve.

T: +386 5 66 34 380

 

Ranljive skupine

Zagotavljanje najširše dostopnosti do kulturnih vsebin je eden izmed temeljnih ciljev nacionalne in evropske kulturne politike. V Gledališču Koper si zato prizadevamo, da bi bile naše predstave in druge dejavnosti, namenjene obiskovalcem, dostopne kar najširši javnosti, tudi ranljivim skupinam.

  • Brezposelni: Gledališče Koper na pobudo Ministrstva za kulturo ter Društva gledaliških kritikov in teatrologov brezposelnim omogoča brezplačen ogled gledaliških predstav.
  • Naglušne osebe: v gledališki dvorani je nameščena indukcijska zanka.
  • Slepi in slabovidni: spletna stran Gledališča Koper omogoča ogled tudi slabovidnim.
  • Gibalno ovirani: vstop v gledališče je možen z uporabo klančine, v dvorano tudi z dvigalom za invalide (priporočamo, da o uporabi klančine ali dvigala predhodno opozorite osebje).

 

Garderoba

Ker je dvorana klimatizirana in zato tudi v hladnejših mesecih ogrevana, vas prosimo, da plašče, bunde, šale in pokrivala pred predstavo odložite v varovani garderobi. V dvorano je prepovedano vnašati dežnike in večje (tudi šolske) torbe.

 

Obisk predstav

Vstop v dvorano po začetku predstave ni dovoljen (vstopite lahko med odmorom), zato vas prosimo, da ne zamujate. Prosimo, da ob vstopu v dvorano izklopite prenosne telefone in druge naprave, ki bi z zvočnimi signali lahko motile prireditev.

 

Fotografiranje in snemanje

Fotografiranje in snemanje med predstavo nista dovoljena.

 

Otroci

Za primerno vedenje otrok so odgovorni starši oziroma odrasli spremljevalci otrok; prosimo, da otroke, ki motijo predstavo, utišate ali neopazno odstranite iz dvorane.

 

Osebni predmeti

Gledališče jamči le za predmete, ki jih obiskovalci prepustijo hostesni službi v garderobi v foajeju gledališča. V dvorani morajo obiskovalci osebne predmete varovati sami, gledališče zanje ne odgovarja.