Dragi otroci, spoštovani starši in učitelji!

 

Ni skrivnost, da se je naše mlado gledališče rodilo prav z otroško predstavo. Vsi, ki smo verjeli vanj, smo vedeli, da se mora z njim roditi tudi novo občinstvo, novi ljudje, ki bodo rastli in zoreli z nami.

Zato vas imamo za sopotnike in prijatelje, zato ste za nas najpomembnejši.

Vedeli smo, da morate biti otroci pripravljeni na moč čarobnosti, ki jo prinaša gledališka predstava, na pogum misli in razmisleka, s katerim nagovarja, na pretresljivost čustev, ki nas učijo bližine in skozi katere večkrat ne le občutimo, ampak tudi šele dobro razumemo svet ter ljudi, ki nas obkrožajo.

Z našimi otroškimi produkcijami, otroškimi abonmaji, gledališkimi šolami, ogledi, publikacijami in pogovori vam želimo pokazati, koliko znanja in ljubezni premore naša umetnost, ki smo se ji zavezali, in kako zelo bi radi, da bi vas navdihovala, plemenitila in bodrila.

Vaši prvi prijatelji so vaši starši in učitelji, ki vas bodo pripeljali do velikih mehkih stolov v dvorani ali do rdečih blazinic v mali dvorani. In ker so vaši, so tudi naši prijatelji. Zanje smo na spletni strani objavili naslove in vsebine otroških in mladinskih predstav, k predstavam bomo objavili tudi pedagoška gradiva, da se boste o njih lažje pogovarjali. Svet je velik in nas velikokrat straši. Radi bi, da bi skupaj z nami našli poti, ki vodijo k človeški empatiji, odgovornosti in solidarnosti, in da bi po njih hodili tudi, ko boste veliki.

S sodelavci, povezanimi v projekt Prvi prizor, se bomo trudili, da bo nova sezona vznemirljiva in radostna.

 

Veselimo se vas, prijatelji!

Katja Pegan
Direktorica Gledališča Koper